Regnbuebarn og hjerteplaster-ord som gjør meg forbannet!!!

Noen kaller det for ett hjerteplaster eller et regnbuebarn,hvis du får ett barn etter å ha mistet ett.

Det er begrep som gjør meg forbanna.En slik betegnelse irriterer meg.Man lager ikke ett barn til,for å erstatte det man har mistet,ett barn kan ikke erstattes!Man lager heller ikke ett barn for at det skal bøte på din egen sorg!

Skal man ha ett barn til,så bør det barnet fødes uten å tenke på at det skal erstatte ett annet barn,sammenlignes med ett annet barn,eller være en trøst for en død bror elr søster.

Ett barn bør fødes for sin egen skyld,for å vokse opp å bli sitt eget individ.Uten å få høre " det må være godt for foreldrene dine at du kom,etter at de mistet søskenet ditt" heller " det må være en trøst oppi alt at de fikk deg nå da" eller " Det var godt de fikk deg,så de fikk sorgen på avstand,å fikk noe annet å tenke på" 

Jeg håper ikke at noen ser på min datter som noen form for hjerteplaster!! Min datter er overhodet ingen erstatning for det barnet jeg mistet,hun er heller ikke noe hjerteplaster.Jovisst lyser hun opp dagene mine og er solen i livet mitt.Men ikke noen gang skal hun få føle at vi kanskje ikke hadde hatt henne,om broren hennes hadde levd!! Vi har fått henne uavhengig av om broren fortsatt hadde levd elr ikke.Hun er overhodet ingen erstatning.Hun er seg selv,å skal få lov til å vokse opp å bli seg selv....å aldri føle at hun er til for å lette sorgen vår! Hun skal kun føle at hun er til fordi vi ønsket henne,og elsker henne uansett.

Det må være tungt for ett barn å kanskje tenke at det er til,fordi ett søsken ikke er til lenger.Nå tenker jeg på familier som f.eks har to barn fra før å så velger å få nr 3,som en siste likssom.....åsså mister de kanskje nr 3,åsså velger de å få en til etterpå.Hadde de gjordt det om barn nr 3 levde? Det er tanken som slår meg.Å hvis svaret da er NEI,er det da riktig å få ett barn til??

Ja,jeg regner med jeg hisser på meg noen men det får så være.Jeg bare håper at mitt barn aldri vil føle seg som en erstatning

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

maye

maye

24, Trondheim

24 år gammel jente.Egentlig fra steigen i nord,men bor nå i tr.heim.Er sammen med verdens beste gutt.I oktober 2013 ble jeg Mamma til en bitteliten gutt,dessverre fikk vi ikke ha han sammen med oss lengre enn en uke.På bloggen min vil jeg skrive litt om det,og hvordan jeg har det nå.Og om livet generelt

Kategorier

Arkiv

hits